Over Sire

Het team van Sire bestaat uit ervaren experts en vastgoed­makelaars die gespecialiseerd zijn in vastgoed­transacties in het buitenland. Met een ongelooflijke rugzak aan (reis)ervaring en een passie voor vastgoed in binnen- en buitenland, ontstond op een internationaal vastgoedcongres in Athene het idee van SIRE. Wij hadden namelijk al meer dan eens opgemerkt dat heel wat mensen nood hadden aan juridische, fiscale en administratieve ondersteuning bij vastgoed­aankopen in het buitenland. Eens terug in België voerden we een uitgebreid marktonderzoek, hielden we talloze brainstorms en werkten we ons businessconcept uit dat gericht is op volledige ontzorging bij vastgoed­transacties over de Belgische grens.

“Uit marktonderzoek bleek dat er op de vastgoed­markt nood was aan begeleiding bij vastgoed­transacties in het buitenland. En dat is exact wat Sire doet.”

Onze missie

Wie een woning of investeringspand koopt, gaat niet over één nacht ijs. Vaak gaat zo’n aankoop gepaard met heel wat vragen, ongeacht het type vastgoed. Ook een verkoop baart heel wat mensen zorgen, want u wilt natuurlijk veilig en in vertrouwen uw vastgoed overlaten aan een volgende eigenaar. Trekt u met uw vastgoedverhaal over de landsgrenzen heen, dan kan het al snel een kluwen worden van verwarrende regelgevingen en ongekende wetgevingen, en onbekend maakt onbemind.

Bij Sire zijn we er echter van overtuigd dat een vastgoedtransactie in het buitenland even vlot, veilig en risicoloos kan lopen, dan de aankoop van uw huis in België. Sire biedt een uitgebreide ondersteuning en begeleiding zodat u up-to-date bent en niet voor verrassingen of onverwachte kosten komt te staan. Sire gaat voor een 100% ontspannen vastgoedtransactie, van de initiële zoektocht tot het verlijden van de notariële akte.

SIRE BIEDT U:

Internationaal netwerk
Sire beschikt over een uitgebreid netwerk dat ver over de Belgische landsgrenzen heen reikt. Wij werken samen met onder andere vastgoedkantoren en makelaars, juristen, overheden, experts en adviseurs uit alle uithoeken van de wereld. Zo is geen land, eiland of werelddeel te ver.

Persoonlijke begeleiding
Van het eerste kennismakingsgesprek tot de allerlaatste handtekening op de eigendomsakte, Sire staat aan uw zijde op elk moment en hanteert hierbij een professionele, maar hartelijke aanpak die gericht is op resultaat en tevredenheid.

Juridische en fiscale ondersteuning
Een gedegen kennis van de juridische en fiscale regelgeving in het buitenland maakt van Sire een partner voor uw vastgoedverhaal. In-house juristen en erkende partner-juristen geven advies op maat zodat u veilig en zonder risico kunt (ver)kopen.

“Door onze persoonlijke, toegewijde aanpak zijn onze klanten zeker van hun stuk en voelen zij zich gesterkt in hun keuze.”

Het team van Sire

Hedwig Baens

sales Nationaal

+32 475 52 94 47
hedwig@sire-estates.be

Hedwig is altijd actief geweest als adviseur en manager in de financiële- en verzekerings­branche en in het vastgoed. Zijn passie en enthousiasme voor Spaans vastgoed werd aangewakkerd toen hij zelf een appartement kocht aan de Costa Blanca. Het eerste gesprek voor een aankoop in het buitenland gebeurt via Hedwig. Hij stelt je een geïndividualiseerd aanbod voor en bespreekt het volledige aankoopproces.

Luc Heylens

sales Spanje

+32 473 95 87 45
luc@sire-estates.be

Luc heeft een jarenlange ervaring en passie voor vastgoed in Spanje. Zijn permanente aanwezigheid, centraal aan de Costa Blanca, geeft hem de ideale uitgangspositie en een zeer ruime kennis van de regio. Luc zorgt voor een persoonlijke begeleiding in Spanje, ook bij alle noodzakelijke instanties.

Margot Van Melle

Partner, sales, wetgeving & beleid

+32 498 40 31 57
margot@sire-estates.be

Margot is de stichter en bezieler van het merk Sire Estates. Met een jarenlange ervaring in de vastgoedsector en een juridisch diploma op zak waagde zij reeds enkele jaren geleden haar eerste stappen via het internationaal vastgoednetwerk FIABCI. Over de jaren heen creëerde Margot het merk Sire. Margot is verantwoordelijk voor de verkoop, maar houdt zich ook bezig met het dagelijkse beleid binnen de onderneming.

Diether Claeys

Partner & marketing

+32 496 58 90 33
diether@sire-estates.be

Diether stippelt het marketingbeleid uit, vertaalt het idee van Sire naar de buitenwereld en is samen met Wout eindverantwoordelijk voor de creatieve vormgeving.

Wout Van Melle

Partner & creative design

Wout werkt bij Sire als grafisch vormgever en fotograaf, en staat daarnaast Margot bij in het dagelijks beleid van de onderneming.