De diensten
van Sire

Sire begeleidt particulieren en professionals bij de aan- en verkoop van vastgoed in het buitenland. Welk type vastgoed u ook kiest, Sire staat u bij met juridisch en fiscaal advies zodat u doordacht en veilig aan uw avontuur kunt beginnen. Een jarenlange expertise en uitgebreid netwerk zorgen ervoor dat u royaal begeleid wordt naar een veilige investering.

De aankoop
van vastgoed in het buitenland

De fiscale en juridische organisatie

Ook op juridisch en fiscaal vlak is het belangrijk om als koper voldoende geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden en verplichtingen. Waar betaalt u hoeveel registratierechten? Wordt de commissie van de makelaar aan u doorgerekend en bent u aankoopkosten verschuldigd aan de lokale overheid? En natuurlijk is het ook belangrijk dat u weet of u in België kunt lenen voor een buitenlandse vastgoedinvestering, of hoe er belastingen geheven worden op de inkomsten bij eventuele verhuur. Het zijn allemaal zaken waarin Sire u adviseert en bijstaat.

Dankzij Sire kunt u veilig en zorgeloos aan uw avontuur starten: u krijgt een volledig dossier, opgemaakt en afgesteld op uw individuele wensen en behoeftes.

Belangrijk

De rol van de notaris verschilt van land tot land en is niet overal even uitgebreid. Het is dus erg belangrijk dat u over een gedetailleerd rapport van het pand beschikt vooraleer u overgaat tot ondertekening. Hiervoor kunt u een beroep doen op Sire.

Administratie en overleg

Welke aanvragen moeten er waar ingediend worden, welke contactpersonen moet u aanspreken en waar wordt de eigendomsakte neergelegd? Dat is voor elk land net iets anders. Gelukkig kunt u ook hierbij een beroep doen op de vakkennis en het netwerk van Sire om uw aankoop tot een goed einde te brengen.

De ideale vastgoed­investering in het buitenland

De ideale vastgoed­investering in het buitenland

De ideale vastgoed­investering in het buitenland

De zoektocht
naar een geschikte woning

De selectie van geschikte projecten

Van een tweede verblijf tot een loutere investering in het buitenland. Sire gaat voor u op zoek naar het vastgoed dat aan al uw wensen voldoet. Dankzij ons uitgebreid netwerk kunnen wij u panden wereldwijd aanbieden, ook exclusieve panden die niet op de openbare vastgoedmarkt gelanceerd worden. Laat ons weten wat u zoekt, en wij maken er werk van.

De organisatie van een bezichtigingsreis

Eenmaal wij voor u de geschikte woning(en) gevonden hebben, kunt u een beroep doen op Sire om samen met u de woning te gaan bezichtigen. Sire regelt dan alle voorbereidingen voor de bezichtigingsreis en formaliteiten ter plaatse: van praktische en administratieve tot technische aspecten. De woning wordt gescreend op mogelijke gebreken en zaken die wel vaker over het hoofd worden gezien.

De inspectie van de woning

Vooraleer u de koopovereenkomst ondertekent, onderzoekt Sire de juridische situatie van het pand. Zowel de stedenbouwkundige als de financiële en fiscale voor- en nadelen van het onroerend goed wordt in kaart gebracht. Koopt u op plan? Dan controleren we het profiel van de bouwpromotor uitgebreid: vergunningen, financiële garanties, oplevering en timing.

De verkoop
van vastgoed in het buitenland

Niet enkel kopers, maar ook verkopers kunnen bij Sire terecht voor een professionele aanpak van hun vastgoedtransactie. Wij zoeken een geschikte kandidaat-koper in binnen- of buitenland en brengen ook hiervoor alle fiscale, juridische en financiële aspecten in kader.

Organisatie van bezoeken

Wij schakelen betrouwbare, lokale vastgoedmakelaars en –kantoren in om uw buitenlands eigendom op de vastgoedmarkt te zetten. Zij regelen vervolgens alle plaatsbezoeken en onderhandelingen zodat de verkoop vlot en zonder zorgen kan verlopen.

De fiscale en juridische organisatie

Net als bij een aankoop, zijn er bij de verkoop van vastgoed in het buitenland heel wat mogelijkheden en verplichtingen. Bent u kosten verschuldigd, hoe zit het met meerwaardebelasting over de grens, etc. Ook hiervoor kunt u terecht bij de experts en partners van Sire.

Administratieve afhandeling

Sire maakt een dossier waarin alle administratieve verplichtingen genoteerd staan en voorbereid zijn. Zo beschikt u over een handig overzicht om de verkoop van uw vastgoed in het buitenland vlot te laten verlopen.

Internationaal netwerk
Wij beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk. We werken samen met onder andere vastgoedkantoren, juristen, overheden, experts en adviseurs uit alle uithoeken van de wereld.

Persoonlijke begeleiding
Van het eerste kennismakingsgesprek tot de handtekening op de eigendomsakte. Wij staan aan uw zijde op elk moment en hanteren een professionele aanpak die gericht is op resultaat.

Juridische en fiscale ondersteuning
Kennis van de juridische en fiscale regelgeving maakt Sire dé partner voor uw vastgoedverhaal. In-house juristen en erkende partners geven advies op maat zodat u veilig kunt (ver)kopen.